Ersta sjukhus öppnar vårdcentral

Ersta vårdcentral
Helena Löf tf verksamhetschef Ersta vårdcentral

I tider när det är svårt att få läkartider på vårdcentralerna så ljusnar nu situationen på Södermalm i Stockholm.

Det är Ersta sjukhus som utökar med att erbjuda primärvård. Sjukhuset erbjuder idag hospice, intensivvård, kirurgi, fysioterapi, medicinklinik, psykiatri och röntgen.

”- En stor del av debatten inom svensk sjukvård har de senaste åren handlat om att Sverige och Stockholm behöver stärka primärvården. Vi vill vara med och möta det behovet”, säger tf verksamhetschef på Ersta vårdcentral Helena Löf.

Vårdcentralen kommer att bemannas av läkare (specialist i allmänmedicin), distriktssjuksköterskor och undersköterskor.

Sjukhuset har lyckats att rekrytera personal till den nya verksamheten. Enligt verksamhetschefen så beror det delvis på att man satt ett tak på antal patienter som kan lista sig hos en läkare, att man arbetar teambaserat men ändå där varje roll får ta sitt eget ansvar.

Patienterna ska på vårdcentralen känna att de får stabilitet och kontinuitet när de möter personalen. Personalen ska arbeta patientcentrerat så att patienterna ska få känna sig trygga och få den information som de behöver för att kunna ta del av ansvaret för sin hälsa.

Den 9 april 2019 öppnar vårdcentralen för allmänheten men patienter som vill bli listade kan boka tid redan från den 2 april på tel. 08-714 60 08. Vårdcentralen kommer att hålla öppet alla helgfria vardagar mellan klockan 8 och 17.

Ersta sjukhus drivs av Ersta diakoni som har funnits på Södermalm i Stockholm sedan 160 år tillbaka i tiden. Ersta diakoni är en idéburen aktör som bedriver sjukhus, socialt arbete, utbildning och forskning på ett professionellt och icke-vinstsyftande sätt.

Källa: Ersta diakoni
Foto: Ersta diakoni

Please follow and like us:
error