Patientsäkerhet kan äventyras på Nya Karolinska

Karolinska

Häromdagen fick 550 personer gå från sina arbeten på Nya Karolinska i Solna på grund av att sjukhuset har stora ekonomiska problem.

Under presskonferensen med sjukhusets VD Björn Zoega så kom beskedet att de som har får lämna sina arbeten arbetar administrativt. Beslutet kommer inte att påverka patienternas vård var beskedet. Men vi på Patienthuset är tveksamma. Oroande är att Zoega talade om att ingen har haft kontroll över sjukhusets kostnader..

Många av oss har varit eller är patienter på sjukhuset och alla säger samma sak att ”det var bättre förr på gamla sjukhuset”. Vi upplever att lokalerna inte är anpassade för våra behov och att det finns för lite personal som tar hand om en. Det enda som är bättre är städningen!

Patienter behöver trygghet

Nu oroas vi över vad som ska hända med oss patienter. Kommer vi att få den vård som vi behöver? Kommer vi att möta samma ansikten ur personalen? Kommer vår säkerhet att hållas på en bra nivå? Nja, vi är tveksamma.

Hitintills i år har sjukhuset gjort en lex maria ansökan nästan varje dag. Bara det visar att kvalitén inte håller och att man som patient inte kan känna sig säker.

Men även om vi är tveksamma så finns det saker som sjukhuset kan göra för att göra situationen bättre och vi hoppas att ledningen tar nödvändiga beslut om vår framtida vård.


Please follow and like us:
error